Οδηγική απόλαυση.

Περισσότερη διασκέδαση στην οδήγηση, τη στάθμευση και τους ελιγμούς.

Πίσω κινητήρας και σύστημα κίνησης πίσω τροχών: σου θυμίζουν μάλλον αγωνιστικό όχημα παρά αυτοκίνητο πόλης; Σωστά. Άλλο ένα χαρακτηριστικό που θα βρεις μόνο στο smart fortwo σε αυτή την κατηγορία.

Κατανάλωση καυσίμου (μικτός κύκλος) 4,1 l/100 km,
εκπομπές CO2 (μικτές) 93 g/km

Ευκινησία.

Μικρό και γι'αυτό ασυναγώνιστο στους ελιγμούς. Χάρη στο μόλις 2,69 m μήκος τους, με το smart fortwo βρίσκεται θέση στάθμευσης χωρίς πρόβλημα. Και τώρα γίνεται ακόμη ευκολότερο: χάρη στην υψηλή θέση καθίσματος και την καλή περιμετρική ορατότητα, εντοπίζεις αμέσως κάθε ελεύθερη θέση στάθμευσης.


Όσο μικρότερο τόσο καλύτερο.
Με μήκος μόλις 2,69 m, το smart fortwo χωράει σε κάθε θέση στάθμευσης – κι ελίσσεται στην καθημερινότητα της πόλης χωρίς κανένα πρόβλημα.


Κύκλος στροφής.
Ασυναγώνιστο στο θέμα κύκλου στροφής: το smart fortwo. Χάρη στο μήκος των μόλις 2,69 m και το νέο σύστημα άμεσης διεύθυνσης με μεταβλητή μετάδοση, ο κύκλος στροφής ανέρχεται στην τιμή ρεκόρ των 6,95 m από τροχό σε τροχό – ουσιαστικά μπορείς να περιστρέφεσαι επιτόπου.


Χωράει σε κάθε θέση.
Δεν αφήνει κανένα "κενό" ανεκμετάλλευτο: το smart fortwo. Με βελτιωμένη θέση καθίσματος, μικρό μήκος και καλή περιμετρική ορατότητα, η στάθμευση γίνεται παιχνιδάκι.

Άριστο κράτημα στο δρόμο.

Ατρόμητο στην κίνηση της πόλης: χάρη στο μακρύ μεταξόνιο, την τοποθέτηση των τροχών στα εξωτερικά άκρα και τα δέκα εκατοστά μεγαλύτερο φάρδος, το smart fortwo παραμένει compact. Και συμπεριφέρεται άψογα στο δρόμο.

Μακρύτερο μεταξόνιο.
Εξαιρετικά κοντοί πρόβολοι: οι τροχοί είναι τοποθετημένοι στα εξωτερικά άκρα του αυτοκινήτου – ένα χαρακτηριστικό σχεδίασης που σπάνια υλοποιείται τόσο επιδέξια. Το αποτέλεσμα δεν είναι απλώς όμορφο. Σε συνδυασμό με τον πίσω κινητήρα δίνει τη δυνατότητα για βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου και, συνεπώς, μεγαλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας.

Φαρδύ μετατρόχιο.
Εμβληματική παρουσία στην πόλη: το νέο smart fortwo είναι δέκα εκατοστά φαρδύτερο από τον προκάτοχό του, γεγονός που επιδρά θετικά στην αίσθηση ευρυχωρίας, αλλά και στην παρουσία του στο δρόμο.

Ανάρτηση.
Οι ανωμαλίες του οδοστρώματος περνούν απαρατήρητες: με ελατήρια ειδικά προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των δρόμων της πόλης, φτάνεις πάντα στον προορισμό σου σίγουρα και ξεκούραστα.

Ευελιξία.

Σύστημα πίσω κίνησης.
Κινητήρας και κιβώτιο ταχυτήτων πίσω: την εμβληματική του εμφάνιση την οφείλει το smart fortwo και στον εντελώς ιδιαίτερο σχεδιασμό κατασκευής του. Οδηγική απόλαυση ακόμη και στις μικρές διαδρομές της πόλης προσφέρουν ο αποδοτικός 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας ισχύος 52 kW καθώς και το μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων. Και για τις σύντομες στάσεις, υπάρχει η λειτουργία start-stop στο βασικό εξοπλισμό.

Σύστημα άμεσης διεύθυνσης.
Αισθητά ευκολότερα: το σύστημα άμεσης διεύθυνσης απλουστεύει σημαντικά τους ελιγμούς και τη στάθμευση. Το σύστημα άμεσης διεύθυνσης συνδυάζει την άνεση της μεταβλητής υποβοήθησης ανάλογα με την ταχύτητα με τη μεταβλητή μετάδοση ανάλογα με τη γωνία του τιμονιού. Έτσι, δεν παίρνεις απλώς πιο ευέλικτα κάθε στροφή, αλλά καταβάλλεις και πολύ λιγότερη προσπάθεια με πολύ λιγότερες κινήσεις κατά τη στάθμευση. Επίσης, διατηρείς ακόμη ευκολότερα την ευθεία πορεία σου.

Έλα να γίνουμε φίλοι...:)