Λειτουργικότητα.

Ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί στην πόλη.

Το νέο smart fortwo έχει μεγαλώσει από κάθε άποψη – όχι μόνο σε μήκος. Με ολοκαίνουρια, πρωτοποριακή σχεδίαση και ακόμη περισσότερες έξυπνες λύσεις, θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία του.

Ανακάλυψε τα highlights του smart fortwo – όπως καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης για ακόμη περισσότερη ασφάλεια, ο ασύγκριτος κύκλος στροφής, η εκπληκτική ευρυχωρία και η υψηλής ποιότητας επεξεργασία.

Κατανάλωση καυσίμου (μικτός κύκλος) 4,1 l/100 km, εκπομπές CO2 (μικτές) 93 g/km[1]

Χώρος αποσκευών.

Χίλιες ιδέες σε 2,69 m.
Ό,τι είναι κομμάτι της ζωής σου, μπορείς εύκολα να το έχεις πάντα μαζί σου. Θα εκπλαγείς με το πόσα χωράνε στο smart fortwo. Διότι δείχνει το πραγματικό του "μέγεθος" με τις πόρτες μεγάλης γωνίας ανοίγματος, αλλά και με το εσωτερικό που θα σε αφήσει άφωνο με την ευρυχωρία του.

Πίσω πόρτα.
Η διαιρούμενη πίσω πόρτα κάνει τη φόρτωση και την εκφόρτωση εξαιρετικά εύκολες. Για τα μικρά αντικείμενα, ανοίγεις από τη χειρολαβή το επάνω τμήμα της. Κι όταν πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο, ανοίγεις προς τα κάτω και το κάτω τμήμα της – για να φορτώνεις ακόμη πιο άνετα.

Χωρητικότητα φορτίου.
Πάρε μαζί σου ό,τι χρειάζεσαι: με χωρητικότητα έως και 350 λίτρων, ο χώρος αποσκευών του smart fortwo είναι απρόσμενα μεγάλος.


Κάθισμα συνοδηγού.
Το υποβραχιόνιο του συνοδηγού είναι πλήρως αναδιπλούμενο προσφέροντας πολλές δυνατότητες: στο smart fortwo χωράνε χωρίς πρόβλημα αντικείμενα μήκους έως 1,55 m.

Αποθηκευτική θήκη.

Χώρος για μικροπράγματα.
Το συρτάρι στην κεντρική κονσόλα είναι μια έξυπνη ιδέα: προσφέρει χώρο εκεί που δεν υπήρχε. Διάφορα μικροπράγματα βρίσκουν μια ασφαλή θέση προστατευμένα από τα περίεργα βλέμματα. Χάρη στην ενσωματωμένη ποτηροθήκη, μπορείς να μεταφέρεις ζεστά ή κρύα ποτά με σιγουριά. Η αποθηκευτική θήκη στην πίσω πόρτα προσφέρει πρόσθετο χώρο για τη φύλαξη μικροαντικειμένων. Εδώ μπορείς επίσης να αποθηκεύεις το φωσφορίζουν γιλέκο, το φαρμακείο ή το προειδοποιητικό τρίγωνο. Και οι αποθηκευτικές θήκες στις πόρτες χωράνε μέχρι και φιάλες ενός λίτρου. Χαρακτηριστική λεπτομέρεια: η πτυσσόμενη θήκη γυαλιών αντί χειρολαβής πάνω από την πόρτα του οδηγού είναι μια χρήσιμη αποθηκευτική λύση και άμεσα προσβάσιμη.

Υπερυψωμένη θέση καθίσματος.

Διατήρησε την "εποπτεία".
Φροντίζει να έχεις άριστη "εποπτεία": με τη χαρακτηριστική υπερυψωμένη θέση καθίσματος του smart, εντοπίζεις γρήγορα τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, ενώ η επιβίβαση κι αποβίβαση γίνονται ευκολότερα.

Με το πακέτο άνεσης μπορείς προσαρμόσεις ακόμη καλύτερα το κάθισμά σου στις απαιτήσεις σου. Το κάθισμα οδηγού και η κολώνα τιμονιού ρυθμίζονται ως προς το ύψος και μπορούν να προσαρμόζονται εξατομικευμένα στο σωματότυπό σου.

Άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

 • Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό.
  Το άνοιγμα και το κλείσιμο γίνονται ακόμη ευκολότερα: κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, οπτική ένδειξη κλειδώματος και ενσωματωμένο immobilizer.
   
 • Ηλεκτρικά παράθυρα με χειρισμό άνεσης και προστασία κατά του μαγκώματος.
  Φροντίζουν για άφθονο φρέσκο αέρα στο εσωτερικό: τα ηλεκτρικά παράθυρα με χειρισμό άνεσης.
   
 • Θερμαινόμενο πίσω τζάμι.
  Το θερμαινόμενο πίσω τζάμι εξασφαλίζει γρήγορα την καλή ορατότητα μέσα από τον εσωτερικό καθρέπτη.

 • Υαλοκαθαριστήρες άνεσης με διακοπτόμενη λειτουργία και αυτόματη λειτουργία σάρωσης/πλύσης.
  Οι μπροστινοί υαλοκαθαριστήρες διαθέτουν διακοπτόμενη λειτουργία που ρυθμίζεται σύμφωνα με την ταχύτητα οδήγησης. Ο προαιρετικός αισθητήρας βροχής και φωτός προσαρμόζει τη συχνότητα σάρωσης των υαλοκαθαριστήρων στην ένταση της βροχής.
   
 • Πίσω υαλοκαθαριστήρας με διακοπτόμενη λειτουργία και αυτόματη λειτουργία σάρωσης/πλύσης.
  Ο πίσω υαλοκαθαριστήρας φροντίζει για καλή ορατότητα προς τα πίσω. Έξυπνος: κάνει αυτόματα μία σάρωση μόλις ενεργοποιηθούν οι μπροστινοί υαλοκαθαριστήρες και όταν επιλεγεί η όπισθεν.

Έλα να γίνουμε φίλοι...:)